Argument Errors when building .NET dll

Post here if you have a question about linking your program with LAPACK or ScaLAPACK library

Argument Errors when building .NET dll

Postby Sam_S1 » Fri Aug 09, 2013 7:35 am

Hi

I'm trying to build a lapack / blas DLL for use in .NET using Silverfrost (FTN95), and using the latest sources (3.4.2) The code compiles fine but I am running into an argument error during linking and I don't know how to solve it. The error I get is this:

Code: Select all
Compilation completed with no errors.
Linking...
LINK : error - SUBROUTINE 'ZUNGBR' called with argument no 7 as a REAL(KIND=2) when a COMPLEX(KIND=2) was expected (from SUBROUTINE 'ZGESVD')


ZUNGBR is called repeatedly by ZGESVD (which is the module I want to use...skipping it is not an option!). For many of the calls, I was able to modify the code to take the correct kind of argument:

Code: Select all
c-                 CALL ZUNGBR( 'P', N,  N, M, A, N, DUM(1),
c-     $                   DUM(1), -1, IERR )
               CALL ZUNGBR( 'P', N,  N, M, A, N, CDUM(1),
     $                   DUM(1), -1, IERR )


However, a lot of the time ZUNGBR is called like this and I have absolutely no idea if it is possible for me to proceed:

Code: Select all
CALL ZUNGBR( 'Q', M, N, N, A, LDA, WORK( ITAUQ ),
     $                         WORK( IWORK ), LWORK-IWORK+1, IERR )


Can anyone shed any light? I am not a Fortran programmer so I'm a bit baffled by whats going on...

Thanks

Sam
Sam_S1
 
Posts: 1
Joined: Fri Aug 09, 2013 7:21 am

Return to Linking Problem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest