Cmake fails to find the installed lapack

Post here if you have a question about the installation process

Cmake fails to find the installed lapack

Postby kvoronin » Wed Nov 23, 2016 4:44 pm

Hello everyone,

As a non-experienced linux user I faces the following problem.
I have installed LAPACK, make lapack_testing does not show any errors, I see blas and lapack .lib files and even provided the built libraries for another software installation process.
However, now I need to install a software which uses cmake. And I got the following error:
CMake Error at /usr/share/cmake-3.5/Modules/FindBLAS.cmake:683 (message):
A required library with BLAS API not found. Please specify library
location.
Call Stack (most recent call first):
CMakeLists.txt:183 (find_package)

For me, it seems like cmake cannot find the installed blas and lapack, but I cannot work out what should I change in a standard FindBLAS.cmake file for that.
kvoronin
 
Posts: 3
Joined: Wed Nov 23, 2016 3:55 pm

Re: Cmake fails to find the installed lapack

Postby admin » Wed Nov 23, 2016 7:51 pm

Look in the advanced variables... there may have a BLAS PATH or BLAS Library Variable.
Just write the path to your BLAS library here.
Hope it helps
Julie
admin
Site Admin
 
Posts: 608
Joined: Wed Dec 08, 2004 7:07 pm

Re: Cmake fails to find the installed lapack

Postby kvoronin » Wed Nov 23, 2016 11:04 pm

admin wrote:Look in the advanced variables... there may have a BLAS PATH or BLAS Library Variable.
Just write the path to your BLAS library here.
Hope it helps
Julie


Thank you, I was able to find correct names for the library variables and now it works!
kvoronin
 
Posts: 3
Joined: Wed Nov 23, 2016 3:55 pm

Re: Cmake fails to find the installed lapack

Postby Diaz06 » Fri Mar 03, 2017 8:48 am

Hello,

I meet the same problem as your's, how did you find the correct names please?

Thanks!
Diaz06
 
Posts: 1
Joined: Fri Mar 03, 2017 8:35 am


Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron