Error when doing make. (Help !)

Post here if you have having problem using the Makefile build process.

Error when doing make. (Help !)

Postby qubit12345 » Tue Aug 14, 2012 2:09 am

Hello all, i am new to Lapack installation,

I modified my make.inc file to link to the optimized blas libraries, in the following way

BLASLIB = -framework accelerate

and i get the following mistake in the blas testing:


Code: Select all
 ar cr ../../libtmglib.a slatms.o slatme.o slatmr.o slatmt.o slagge.o slagsy.o slakf2.o slarge.o slaror.o slarot.o slatm2.o slatm3.o slatm5.o slatm6.o slatm7.o slahilb.o clatms.o clatme.o clatmr.o clatmt.o clagge.o claghe.o clagsy.o clakf2.o clarge.o claror.o clarot.o clatm1.o clarnd.o clatm2.o clatm3.o clatm5.o clatm6.o clahilb.o slatm1.o slaran.o slarnd.o dlatms.o dlatme.o dlatmr.o dlatmt.o dlagge.o dlagsy.o dlakf2.o dlarge.o dlaror.o dlarot.o dlatm2.o dlatm3.o dlatm5.o dlatm6.o dlatm7.o dlahilb.o zlatms.o zlatme.o zlatmr.o zlatmt.o zlagge.o zlaghe.o zlagsy.o zlakf2.o zlarge.o zlaror.o zlarot.o zlatm1.o zlarnd.o zlatm2.o zlatm3.o zlatm5.o zlatm6.o zlahilb.o dlatm1.o dlaran.o dlarnd.o
ranlib ../../libtmglib.a
( cd BLAS/TESTING; make -f Makeblat1 )
gfortran  -O2 -c sblat1.f -o sblat1.o
gfortran  sblat1.o  \
        -framework accelerate  -o ../xblat1s
gfortran  -O2 -c dblat1.f -o dblat1.o
gfortran  dblat1.o  \
        -framework accelerate  -o ../xblat1d
gfortran  -O2 -c cblat1.f -o cblat1.o
gfortran  cblat1.o  \
        -framework accelerate  -o ../xblat1c
gfortran  -O2 -c zblat1.f -o zblat1.o
gfortran  zblat1.o \
        -framework accelerate  -o ../xblat1z
( cd BLAS; ./xblat1s > sblat1.out    ; \
              ./xblat1d > dblat1.out    ; \
              ./xblat1c > cblat1.out    ; \
              ./xblat1z > zblat1.out    )
/bin/sh: line 1: 39579 Segmentation fault      ./xblat1c > cblat1.out
/bin/sh: line 1: 39581 Segmentation fault      ./xblat1z > zblat1.out
make: *** [blas_testing] Error 139



I would appreciate any help on this matter.
qubit12345
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 14, 2012 1:34 am

Re: Error when doing make. (Help !)

Postby admin » Tue Aug 14, 2012 2:13 am

First, this is not your fault!
Apple accelerate framework has a current know issue that make those tests failed.
See https://developer.apple.com/hardwaredri ... rrata.html for more information.
The impact is limited to the complex routines.
admin
Site Admin
 
Posts: 502
Joined: Wed Dec 08, 2004 7:07 pm

Re: Error when doing make. (Help !)

Postby qubit12345 » Tue Aug 14, 2012 12:15 pm

Thanks much,

this will definitely help me.
qubit12345
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 14, 2012 1:34 am


Return to Makefile

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests