BLACS-Tester error

Post here if you have having problem using the Makefile build process.

BLACS-Tester error

Postby karthikncecri » Sun May 01, 2011 10:25 am

Hi all,

I am trying to set up BLACS on SGI-ALTIX 8400. Intel MPI, platform mpi have been installed by default in the supercomputer. In section I of Bmake.inc ,where we define MPILibrary, by default MPILIB value is set to libmpich.a, a static library file in the MPILibrary.

In our SGI system, the MPILibrary directories possess only a libmpich.so file, dynamically linked files. If I refer to such a file, the tester posts certain errors which are shown below.

In such a case,kindly let me know what are the values I should set for a successful install.



Following is a section of Bmake.inc

# -------------------------------------
# Name and location of the MPI library.
# -------------------------------------
MPIdir = /opt/platform_mpi/MPICH2.0
MPILIBdir = $(MPIdir)/lib/linux_ia32
MPIINCdir = $(MPIdir)/include
MPILIB = $(MPILIBdir)/libmpich.so

# -------------------------------------
# All libraries required by the tester.
# -------------------------------------
BTLIBS = $(BLACSFINIT) $(BLACSLIB) $(BLACSFINIT) $(MPILIB)

# ----------------------------------------------------------------
# The directory to put the installation help routines' executables
# ----------------------------------------------------------------
INSTdir = $(BTOPdir)/INSTALL/EXE

# ------------------------------------------------
# The name and location of the tester's executable
# ------------------------------------------------
TESTdir = $(BTOPdir)/TESTING/EXE
FTESTexe = $(TESTdir)/xFbtest_$(COMMLIB)-$(PLAT)-$(BLACSDBGLVL)
CTESTexe = $(TESTdir)/xCbtest_$(COMMLIB)-$(PLAT)-$(BLACSDBGLVL)
#=============================================================================
#=============================== End SECTION 1 ===============================
#=============================================================================


Following are the errors the Tester posts:



service0 myopt/BLACS> make tester what=clean
( cd TESTING ; make clean )
make[1]: Entering directory `/lustre/home/murugan/myopt/BLACS/TESTING'
rm -f blacstest.o btprim_MPI.o tools.o Cbt.o mpif.h fpvm3.h
make[1]: Leaving directory `/lustre/home/murugan/myopt/BLACS/TESTING'
service0 myopt/BLACS> make tester
( cd TESTING ; make )
make[1]: Entering directory `/lustre/home/murugan/myopt/BLACS/TESTING'
ifort -c blacstest.f
make mpif.h
make[2]: Entering directory `/lustre/home/murugan/myopt/BLACS/TESTING'
rm -f mpif.h
ln -s /opt/platform_mpi/MPICH2.0/include/mpif.h mpif.h
make[2]: Leaving directory `/lustre/home/murugan/myopt/BLACS/TESTING'
ifort -c -O btprim_MPI.f
ifort -c tools.f
ifort -o /home1/murugan/myopt/BLACS/TESTING/EXE/xFbtest_MPI-LINUX-0 blacstest.o btprim_MPI.o tools.o ~/myopt/BLACS/LIB/blacsF77init_MPI-LINUX-0.a ~/myopt/BLACS/LIB/blacs_MPI-LINUX-0.a ~/myopt/BLACS/LIB/blacsF77init_MPI-LINUX-0.a /opt/platform_mpi/MPICH2.0/lib/linux_ia32/libmpich.so
ipo: warning #11009: file format not recognized for /opt/platform_mpi/MPICH2.0/lib/linux_ia32/libmpich.so
/opt/platform_mpi/MPICH2.0/lib/linux_ia32/libmpich.so: could not read symbols: File in wrong format
make[1]: *** [/home1/murugan/myopt/BLACS/TESTING/EXE/xFbtest_MPI-LINUX-0] Error 1
make[1]: Leaving directory `/lustre/home/murugan/myopt/BLACS/TESTING'
make: *** [tester] Error 2



With regards,

Karthikeyan.S
karthikncecri
 
Posts: 2
Joined: Sun May 01, 2011 10:04 am

Re: BLACS-Tester error

Postby admin » Wed May 18, 2011 10:13 am

/opt/platform_mpi/MPICH2.0/lib/linux_ia32/libmpich.so: could not read symbols: File in wrong format

mpich is not installed correctly. :-(

Once you got a new mpich working, you should try to use the ScaLAPACK installer available at http://www.netlib.org/scalapack/
Julie
admin
Site Admin
 
Posts: 501
Joined: Wed Dec 08, 2004 7:07 pm


Return to Makefile

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron